sobota 8. března 2014

Olomoucký zázrak

Krásné nedělní ráno všem :) 
Nedávno jsem v Kauflandu potkala kamaráda z fitka. Prohlédl si obsah mého košíku a jediné co nedokázal pochopit bylo, proč si kupuju olomoucké tvarůžky. Považoval je za smradlavý komunistický shit. NENÍ tomu ale tak. Olomoucké tvarůžky jsou super sofistikovaná potravina. Jsou vyrobené z odtučněného mléka a neobsahují barviva, aromata, stabilizátory,... Navíc doufám, že když je to tradiční český výrobek, nebude to  taková chemie, jako nekteré fit-produkty. Nutriční hodnoty jsou naprosto božský: 125 kcal/ 100 g a z toho je 29g (58%) bílkovin. Navíc jsou tvarůžky bohatým zdrojem vápníku.
A co s nimi dělám? Nejlepší jsou ,,bez receptu" s knäckebrotem a kusem nějaké zeleniny jako odpolední sváča. 


Mají velmi výraznou chuť a vůni takže je moc s ničím nekombinuji. Ráda s nimi ale dochucuji nevýrazné saláty. 
A aby se neřeklo, tak přikládám jeden recept na zapečené žampiony (zapekla jsem i rajče a myslím, že by to šlo třeba i s paprikou): 
Ingredience: 
•odtuč. tvaroh
•bílky
•žampiony
•sůl
•tvarůžky
•žampiony/rajče/...

Rajčata vydlabte, žampionům seřízněte nohy, bílek rozmíchejte s tvarohem a přidejte ke směsi pokrájené tvarůžky a sůl. Směsí naplňte žampiony/rajčata a zapékejte dokud nebudou zlatavé. 


Moc se omlouvám, ale zapomněla jsem, jaké množství čeho jsem používala. Dělala jsem to stejně spíše od oka a vy to určitě také zvládnete ;) 

Přeji krásnou neděli :) 
Elda

Žádné komentáře:

Okomentovat